Geert

Geert Vanherzeele (°1963) 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

0473/39.05.69

Therapieopleiding: Experiëntiele Therapie

Experiëntiele Gestalttherapie (IVC Certificaat)

beroepsvereniging: VBEGP/NVAGT

Basisopleiding:

Bachelor Gezinswetenschappen

• 4 jarige opleiding psychodynamische systemen bij Douwe Nutterts ‘90-‘94
• jaaropleiding in relatiestudio- Nand Cuvelier, te Gent ‘99
• jaartraining geweldloze communicatie bij Blaba – Huis voor verbinding 2017-2018
• 6 daagse opleiding systemische basisdynamieken bij Herman Cools – Umbra 2018

Hoe ga ik te werk?

In therapie wil ik een veilig kader scheppen om met jou het volgende te onderzoeken: wat zet me vast, welke gebeurtenissen of veranderingen halen de grond onder mijn voeten weg, wat ontbreekt er in mijn leven?

We staan stil bij hoe dit alles zich laat voelen in je lichaam, je denken, je emoties, en hoe je van daaruit omgaat met je omgeving en je omgeving met jou.

Nadat we dus in eerste instantie samen onderzoeken wat er met jou (en je omgeving) gebeurt in het contact, de interactie en de communicatie met je nabije of ruimere context, ondersteun ik je als therapeut om jou - vanuit dit doorvoelde en wellicht ruimere besef - zo mogelijk stappen te laten zetten, gebaseerd op je verlangen van dat moment .

Samen gaan we dus de uitdaging aan om op jouw tempo weer beweging te krijgen in het vastzitten in jezelf , en/of in je relaties met anderen (partner, kinderen, ouders, werk, vrienden,…).

Voor meer info over Gestalttherapie, klik hier

Doelgroep:

jongvolwassenen, volwassenen, ouderen

Ervaring:

• Tot eind 2013 was ik gedurende 14 jaar actief als agogisch medewerker - procesbegeleider in * vzw Namaste te Merendree – Oost Vlaanderen. Ik deed er ondersteunende gesprekken, kennismakingsgesprekken en ervaringsgerichte activiteiten rond o.a. meditatie en relaxatie zowel in groep als individueel.
• Tijdens mijn opleiding als Gestalttherapeut was ik actief bij Luc Vergaerde, psycholoog - Gestalttherapeut te Kuurne en in CAW Oost Vlaanderen Eeklo team gezins- en relationeel werk.
• Voor 2000 werkte ik 10 jaar als groeps- en individuele begeleider in een centrum voor sociaal verwaarloosde jongeren.
• Momenteel werk ik als zelfstandig therapeut in Kortrijk en Lochristi.

* (vzw Namaste is een semi-residentiële setting waar mensen verblijven die te kampen hebben met stress, oververmoeidheid, relatiemoeilijkheden, depressie,… Men kan er tijd te nemen voor zichzelf en in de geborgenheid van een kleine groep, via samen leven, gesprek, oefeningen en opdrachten werken aan het versterken van de eigen levenskracht. Voor meer info: www.Namaste-huis.be. )